Pisano Pomurje

Najprej se zapeljemo po mestu Murska Sobota, kjer vodič opiše zgodovino mesta in regije. Naprej na poti se ustavimo v Martjancih, kjer si ogledamo freske Janeza Aquille doma iz Avstrijske Radgone. Legenda o cerkvi pravi, da so jo Turki v času napadov uporabljali kot konjušnico.

Dobra kapljica nas čaka na kmečkem turizmu Puhan v Bogojini, kjer nas poti vodi mimo arhitekturne mojstrovine arhitekta Plečnika, ki je v svoje delo vključil lokalne izdelke iz gline, katerih proizvodnjo si bomo ogledali v Filovcih.

Oddahnili si bomo ob Bukovniškem jezeru in se ob energetskih točkah napolnili z energijo življenja, celodnevno potepanje pa zaključili z ogledom tropskega vrta, kjer gojijo s pomočjo termalne vode orhideje. Polni vtisov se bomo razvajali ob večerji v gostilni Lovenjak.

Izlet vključuje:

Vodenje z lokalnim vodičem, panoramska vožnja skozi Mursko Soboto, ogled cerkve v Martjancih, vinska degustacija pri Puhanovih (4 vrste vin), ogled lončarstva v Filovcih, energetskih točk pri Bukovniškem jezeru, ogled Tropskega vrta, kjer vsak gost dobi manjše darilo, večerja v gostilni Lovenjak

  • Trajanje ogledov in vožnje: cca 7:30 ur / 90 km
  • Stopnja: lahka
  • Invalidi z vozički: delno (Bukovniško jezero – gozd)