Pomursko naravno bogastvo

Apolonija na gradu Negova – zeliščarka, je bila obtožena čarovništva. Seveda ko pa takrat še niso poznali vseh čudežnih napojev in zvarkov iz zelišč. In prav te je Apolonija nabirala okrog gradu. Tudi bučno olje je napoj. Zeleno zlato bi lahko rekli, saj je tisto hladno stiskano veliko vredno.

Od tu gremo k trem srcem, poskusit mineralno vodo – tisto s tremi srci. Ne daleč vstran je park spominov in tovarištva – majhen pa vseeno veliki park.

Murska Sobota, je največje regijsko mesto in je zato stičišče poti iz vseh smeri, severa, juga, vzhoda in zahoda in še nekaj vmes. Pa še nekaj je značilno za Mursko Soboto – če pogledamo na zemljevid Slovenije je Murska Sobota slovensko ko – oko, ki zre v svet. Zagotovo gleda tudi v Šunkarno Kodila, kjer zori prava Prekmurska šunka, ki jo bomo tudi poizkusili.

Pa ne preveč, kajti večerja v gostilni Lovenjak nas že čaka.

Izlet vključuje:

Vodenje z lokalnim vodičem, ogled gradu Negova, ogled Zdravilišča Radenci z degustacijo mineralne vode iz vrelca, ogled oljarne Kocbek, ogled Parka v Petanjcih, degustacija in ogled Šunkarne Kodila, večerja v gostilni Lovenjak.

  • Trajanje ogledov in vožnje: cca 8 ur / 100 km
  • Stopnja: lahka
  • Invalidi z vozički: delno