Odlična hrana, prijazna postrežba, prijeten ambient in prekmurska gostoljubnost!

Zgodovina

Gostilno Lovenjak spoznamo že takoj, ko se pripeljemo v vas Polano in sicer po značilnosti njene zunanje podobe.

Na gostilniškem dimniku je namreč že dobrih 70 let veliko gnezdo, v katero se leto za letom vračajo ptice Prekmurja, štorklje. Lastniki so skozi vsa leta skrbno pazili, da je bilo to domovanje živalim zmeraj na voljo. Gnezdo s štorkljo je postalo tudi znamenje gostilne. Prav tako njena zunanjost – obraščenost hiše z zeleno plezalko.

Prekmurska domačija je stara čez 170 let, gostilniška dejavnost pa je nekoliko mlajša. Najprej je bila to dobra vaška Šiftarjeva gostilna z domačo hrano in dobrim vinom. Gostilničar je bil Franc Lovenjak iz Poznanovcev na Goričkem, ki se je poročil z Emilijo Šiftar. Kljub temu, da sta bili pri hiši gostilna in mesarija, sta bili zmeraj največja ljubezen Franca Lovenjaka vinograd in vinogradništvo.Zato je leta 1979 prevzela vodenje gostilne njegova hčerka Frida, ki je vpeljala vrsto novosti skupaj z možem Karlom Horvatom, ki se ji je kasneje pridružil pri vodenju in razvijanju gostilne. Prva novost v novem obdobju razvoja gostilne je bila ponudba jedi iz svežih morskih rib in morskih sadežev.

Gostilna Lovenjak je bila nato skoraj dve leti zaprta. V začetku leta 2005 jo je odkupila družina Pavlinjek pod blagovno znamko ROTO in registrirala novo podjetje RGT d.o.o. (Roto, Gostinstvo, Turizem).

Sedanjost

Prenovljeno gostilno smo spremenili v zeleno oazo miru in prijetnega druženja ob izvrstni hrani in pijači. Gostilna Lovenjak z veliko novosti in svežine nadaljuje s tradicijo ribjih jedi in prekmurskih specialitet. Med bogato »ala carte« ponudbo zagotovo najdete jedi, ki bi jih želeli poskusiti.

V poletnem času na prekrasnem zelenem vrtu prirejamo prijetne večere ob ribjih jedeh in glasbi. Morske jedi pričarajo košček morja sredi prekmurske ravnine, prekmurske specialitete pa popeljejo v čas naših babic.

Poleg tega je na našem jedilnem listu mnogo jedi iz evropske in internacionalne kuhinje.

Ob določenih praznikih prilagajamo ponudbo velikonočnim jedem, pustnim jedem, martinovim jedem itd.

Vse to nam uspeva z odlično usposobljenim strežnim in kuharskim osebjem.

Kuharsko osebje Lovenjakovega dvora se trudi, da ste vsakokrat prijetno presenečeni in da zadovoljni odhajate od nas in kar je najpomembnejše, da se vedno znova radi vračate k nam, kot naša štorklja, ki se leto za letom vedno znova vrne na naš dimnik.

Naš vinski »sommeliere« pa vas popelje v svet dobre kapljice, ki stopa z roko v roki z dobro hrano.

Poleg gostilne stoji Hotel Štrk s 24 sodobno opremljenimi posteljami od tega sta dve nadstandardni. V hotelu je tudi bazen in tri savne za naše goste. Hotel si je za leto 2016 prislužil laskavi naziv AFFORDABLE LUXURY HOTEL OF THE YEAR 2016. Prav tako se veselimo ocen hotel check (5,7/6) in prestižne ocene zadovoljnih gostov na bookingu. Vsa ta priznanja pa nam dajejo še večji zagon postajati boljši in še boljši.

Ob gostilni in hotelu imamo še domačijo. To je v prekmurskem stilu urejen apartma, ki ga obkrožajo živali, tako se počutite kot na kmetiji.

Ob vznožju Goričkega pa so pri nas dobrodošli tudi kamperji in kamp prikolice.

Novost na našem dvorišču pa je destilerija st. Stefan destilerie, kjer proizvajamo lastno žgano pijačo s pridihom Prekmurja.

Želite več informacij ali imate posebne zahteve ali želje?

AFFORDABLE LUXURY HOTEL AND RESTAURANT OF THE YEAR 2016

Travel luxury agency je angleška agencija, ki ocenjuje hotele po vsem svetu. Lani so nam podelili laskavi naziv v kategoriji Affordable Luxury hotel trofejo in prvo mesto (winner) za Slovenijo. Za nas je to pohvala za preteklo delo in velika obveza za nadaljno.

HOTEL CHECK 5,7/6

Ocenjevanje hotel je pomemembno v našem “hotelskem” vsakdanu. Pomembno je za nas, ki se vsakodnevno trudimo za vsakega gosta in za gosta, saj lahko z neodvisno oceno pričakujemo najboljše.

BOOKING.COM - OCENA 8,8

Guest Review Awards 2018

Hotel s srcem ♥, s posebnimi ljudmi, z izjemno prijaznostjo in veliko ustrežljivostjo. Z razumnimi cenami, odlično kulinariko in naravo. Z dobrim nivojem čistoče in vintage pridihom opremljenosti ?
Prav poseben čar tega hotela pa je g. Dani, zaradi njega se gost počuti kot kralj. On je z dušo in srcem pripravljen na vse. Zaradi tega se bomo še vrnili.

Branka & Goran

Čudovito, prijazno, enkratno… 5 zvezdic

Ksenija B.

Nastanitev urejena, prijazna in čista, hrana odlična!

Gregor Z.