Prekmurje ponuja ogromno zanimivosti in užitkov AKTIVNOSTI

BOGASTVO PREKMURJA

ZGODOVINA PREKMURJA

Prekmurje ima bogato in samosvojo zgodovino, ki se v marsičem razlikuje tudi od preostalih delov Slovenije. Raziskujte poti preteklih časov in jih doživite skozi prizmo današnjega časa: od gradu Gradu, starodavnega vulkana do kulinarike in običajev, lastnih za ta čudoviti del Slovenije.

VINKSE KLETI

Področje Prekmurja je znano po kvalitetnem vinu in veliko dobrih kleteh. S pokušino vin v Prekmurju boste zagotovo dobili unikatno izkušnjo in z veseljem prišli nazaj na še kakšno kaplico čudovitih vin tega področja.

NARAVNE DANOSTI

Dolgočasna ravnica – to je največji in najpogostejši stereotip o Prekmurju. A prav zato, ker je nekoč tukaj bilo Panonsko morje, so tla izjemno rodovitna in ravno prav valovita, da boste uživali v izjemnih naravnih kulisah, čudovitih posebnostih lokalnega okolja ter prihranili še nekaj energije za ostale aktivnosti.

PREDANI TRADICIJI

Izdelki domače obrti, izkoriščanje naravnih virov, kot so voda ter glina, najrazličnejše zgodbe in legende ter prav posebna energija dajejo pečat tukajšnjim izdelkom. Na tradicijo smo zelo ponosni in prenašamo znanja iz roda v rod, temu primerno boste zgotovo našli tudi nekaj zase.

VRHUNSKA KULINARIKA

Preizkusite lokalno kulinariko na eni izmed številnih kmetij v Prekmurju. Naravne danosti in ugodna klima se odražata v vrhunskih domačih kulinaričnih izdelkih. Prištejte še pregovorno gostoljubje in domačnost Prekmurcev in dobili boste nepozabne trenutke teh koncev Slovenije.

REKA MURA

Najprepoznavnejši naravni element Prekmurja je zagotovo reka Mura. Od nekdaj daje lokalnemu prebivalstvu ton in življenje. Znameniti so leseni mlini na Muri, pa mokrišča in številni naravni rezervati. Prestopite reko in bodite dobrodošli v Prekmurju.

Back to Top
Close Zoom
Spoštovani goste. Z veseljem vam pomagamo pri raziskovanju Prekmurja.