Hotel Štrk

Hotel Štrk je hotel s 27 butično opremljenimi sobami. Vsaka soba v pritličju ima svojo teraso. Hotelske sobe imajo možnost povezovanja med sabo, kar pride zelo prav, ko nas obiščejo večje družine, saj so tako povezani med sabo tudi v času nastanitve. V hotelu sta tudi dve nadstandardni sobi – štrkova in grajska suita, ki imata poleg posebnih postelj tudi masažno kad.

Hotel odlikuje tudi odlična lokacija – bližina mesta Murska Sobota, bližina goričkega, Moravskih Toplic, bližina term in golf igrišča, urejene kolesarske poti in možnost sprehodov. Prav tako je hotel motoristom prijazen hotel z garažo za motorje.

Prestižne nagrade, ki smo jih prejeli v letu 2016 potrjujejo naša vsakodnevna prizadevanja, da bi se vi, dragi gostje, pri nas počutili čim bolje. Naše poslanstvo je, da se vsak, ki biva pri nas, počuti čim bolje in se ponovno vrne k nam z željo po odkrivanju čarobnih kotičkov Prekmurja. Ker smo manjši hotel se lahko posvetimo vsakemu gostu posebej, in mu tako pripravimo odkrivanje čudovitega Prekmurja na njemu najboljši način.

Štrkova suita

Štrkova suita je sodobno opremljena soba z balkonom in pogledom na gnezdo naših štorkelj. Vodna postelja domačnosti doda še sodoben način razvajanja.

Grajska soba

Grajska soba je štiri posteljna soba opremljena z avtentičnimi kosi pohištva iz nekdanjega dvorca v Prosenjakovcih, katerega lastnik je bil grof Matzenauer.

Grof Carl von Matzenauer ( Karol Conte de Matzenauer) je bil rojen leta 1851 v mestu Gaja na Češkem. Po rodu je bil Nemec. Končal je vojaške šole in je bil poslanec Liberije v Petrogradu in Rusiji, poslanec Nigerije v Rimu, generalni konzul Venezuele, Peruja in Bolivije, vojaški ataše Irana in avstro – ogrski oficir. Papež mu je podelil tudi nuncijski prstan.

Soba je nastala po nakupu eksponatov, ki smo jih skrbno restavrirali z željo, da se naši gostje počutijo kot grofje. Tako ima naša soba številka 24 tudi muzejsko vrednost.

WELLNESS

Za popolno sprostitev smo za vas pripravili tri savne: turško, UV in finsko. Jacuzzi in bazen pa še dodatno pripomoreta k relaksaciji telesa in duha. Za vse goste našega hotela je vstop v wellness brezplačen.

Na vašo željo pokličemo priznanega maserja.

Lovenjakov_dvor_bazen_5 Lovenjakov_dvor_bazen_2

IGRALNICA ZA OTROKE

Tudi najmlajši se morajo pri nas zabavati. Imamo urejeno igralnico v hotelu in zunaj. Našim malim gostom pa bo zagotovo všeč tudi mini živalski vrt s prijaznimi živalmi.

DODATNA PONUDBA ZA PROSTI ČAS

 • Nešteto razgibanih prog za ljubitelje kolesarjenja po prekmurski ravnici in gričih.
 • Mreža poti za sprehod ali nordijsko hojo v neokrnjeni naravi.
 • Znamenitosti naravne in kulturne dediščine Prekmurja, med rokavi reke Mure in vinogradi Krajinskega parka Goričko.
 • Možnost najema koles za vso družino.
 • Obiščite skrite kotičke Pomurja z terenskim buggijem.
 • Ljubitelji lova in ribolova lahko uživate v svojih konjičkih v neokrnjeni naravi.
 • Lepote reke Mure doživite z raftingom ali veslanjem s kajaki ali kanuji.
 • Najmlajši se lahko zabavajo na zunanjem in notranjem otroškem igrišču in ogledom Mini Lovenjakovega živalskega vrta z domačimi živalmi.
 • Poletite s toplozračnim balonom nad prostrano ravnico, v zgodnjih jutranjih ali poznih večernih urah, ko se sliši le šumenje listja in divjih živali, ko preletite polja in gozdove.
 • Ogled pomurskih vasic z vprego konjev in kočijo.
 • Avanturističen ogled Pomurja iz zraka s poletom helikopterja.